miercuri, 28 aprilie 2010

Quiltul de plastic

Ma gandesc sa inchid blogul. Prea rar am prilejul sa scriu ceva interesant (si de fapt resimt o imposibilitate de a considera subiectele mele atractive pentru altcineva decat pentru mine). Probabil ca aceasta va fi ultima postare.

Insa chiar acum cand reflectam asupra acestei intentii, am avut o intamplare cu copiii din clasa a VI-a, colegii lui Tedi. Impreuna cu ei am realizat un quilt de plastic! Asa ca o sa va spun povestea lui, pentru ca acesti pusti merita sa fie popularizati.

Quiltul de plastic fusese un plan mai vechi de-al meu, de cand am vazut unul in galeria de la Saint Marie Aux Mines. Se pot face lucrari foarte frumoase din plastic, si aduc in plus un mesaj ecologist, atunci cand folosesti sacosele care umplu casele. Desi acum sunt facute din plastic reciclabil (si este adevarat, am verificat), tot sunt detestabile pentru ca uratesc peisajele tarii si sunt un pericol pentru vietuitoarele acvatice care le confunda cu hrana si mor inghitindu-le.

Iata ce inspiratie deosebita am gasit pe internet in aceasta privinta:

Virginia Fleck si mandalele din plastic

un Quilt de Platic in USA.

alte quilturi de plastic.

Si acum iata ce au realizat copiii de la Scoala generala Nr. 6 din Constanta impreuna cu parintii si cu diriginta lor, Gabi Hugeanu. Desi nu a lucrat fiecare un patratel de aceeasi dimensiune, am reusit sa montam quiltul si in ansamblu a aratat frumos. Mai important insa este ca toti participantii au savurat activitatea si s-au bucurat de rezultat. Despre asta era vorba la quilting, nu?










13 comentarii:

lili.constanta spunea...

Felicitari Sandalutza, pentru tine si pentru copii si pentru doamna diriginta!

Kriszta spunea...

Foarte frumos a devenit quiltul!!!!
Eu nu asi vrea sa inchizi blogul, nu-i bai daca vii rar, dar macai vii candva :) Pupici

Carmina spunea...

Felicitari Sanda pentru aceasta initiativa, poate copiii au invatat ceva util din aceasta activitate. Felicitari copiilor si d-nei diriginte, lucrarea lor e foarte interesanta si poate fi un inceput artistic. De ce nu?

Ela spunea...

Sanda, felicitari tuturor!Proiectul nu se realiza fara participarea tuturor!Se vede pe fetele lor ca au lucrat cu drag! Daca se putea populariza aceasta idee, cred ca ar fi prins la toti copiii, fiind atractiva si utila!
Cat despre blog, este hotararea ta dar articolele tale mi-ar lipsi! Scrii din inima si asta eu am simtit-o mereu!Nu sunt multe bloguri unde simti asa ceva!In plus articolele sunt si instructive, pline de noutati ,indiferent de subiect!

Daniela spunea...

Interesanta idee... si tare reusita ! Sunt sigura ca a placut tare mult copiilor . De fapt lucru acesta se observa cu usurinta din fiecare peticel de plastic:)Felicitari pentru idee si pentru rezultat!
Lasa blogul in pace , Sanda:)
Vii cand poti, cand vrei pe el si cand simti nevoia sa scrii.
Nimeni nu are dreptul sa ceara o prezenta constanta pe el.
Te pup si pe curand!

IrinaBohemianDance spunea...

Buna,Sanda!

Da' copiii au talent nu gluma!!O creatie mai frumoasa ca alta...Parerea mea ca trebuie continuata ideea asta ,nu de alta dar copiii acestia ne pot incanta privirile si alta data cu creatiile lor.

Imbratisari,

Irina

Anonim spunea...

Felicitari pt.quilt !!!!si colaborarea pt.realizarea lui!!!!
Nu inchide blogul,mi-a dor de povestile tale!
pupici multi,
Betty

NeMe spunea...

Foarte faina initiativa, ar trebui extinsa la mult mai multe scoli.
Si eu zic sa nu inchizi blogul. Lumea te citeste, chiar daca nu comenteaza intotdeauna. Si cred ca toata lumea are impresia ca subiectele de pe blogul personal nu intereseaza pe nimeni... dar ai fi surprinsa. Chiar daca postezi mai rar, ramai si tu macar cu un picior in blogosfera :)
Anca

Fifi spunea...

super
super

Kriszta spunea...

Multumesc frumos, ninci eu nu am stiut care-mi place mai tare, de aia am pus ambele :)

Adriana spunea...

Ce proiect frumos! N-am mai vazut asa ceva. O activitate asa de interesanta pentru niste copii mai marisori, super!

Nici eu nu vreau sa inchizi blogul daca se poate. Ai putea sa iei doar o pauza, dar sa te intorci :) E pacat sa lasi balta ceva in care ai investit probabil mult timp...

Anonim spunea...

Nu renunta la blog! Daca tu ai ceva de spus, indiferent de domeniu, o faci bine si reusesti cu multa usurinta sa transmiti ceva! Asta conteaza!

Anonim spunea...

Draga mea, chiar daca rar, mi-a facut intotdeauna placere sa-ti vizitez blogul. Iti respect decizia, dar poate nu e cazul sa-l inchizi de tot, cine stie, mai sunt si alte activitati minunate cu copiii despre care ne poti povesti (am citit recent un articol interesant despre quilturi pentru afara, facute cu petale de flori si plastic,printre altele)

Trimiteți un comentariu