vineri, 12 iunie 2009

Teacher Appreciation Day

Am citit acum cateva zile in editia online a unui ziar un articol trist si tendentios despre incheierea anului scolar, in care acest moment important in viata fiecarui elev, si posibil a parintilor sai, era tratat ca o afacere mercantila, iar serbarea, florile, cartile, semnele de apreicere pe care unele clase le fac pentru profesori vazute drept o cheltuiala nejustificata, ba chiar mai rau decat atat. Din pacate o asemenea optica este destul de comuna, si asemenea comentarii negative, ranchiunoase si lipsite de generozitate mult mai frecvente decat o apreciere publica sincera a rolului pe care il au in vietile noastre profesorii.

Cred ca pe langa atatea sarbatori, ar fi o idee foarte buna sa preluam si noi o sarbatoare americana (dar nu numai, pentru ca deja se sarbatoreste in mai multe tari ale globului, printre care si Moldova!), care se numeste Teacher Appreciation Day. In aceasta zi, parinti si copii ar putea reflecta asupra rolului pe care il au sau l-au avut in viata lor unii profesori! Si cu gratitudine sa le arate acestora dragostea si aprecierea lor.

Neexistand aceasta sarbatoare "oficiala", serbarea de sfarsit de an este momentul in care cu sinceritate multumim profesorilor pentru efortul lor de un an intreg, pentru rabdare, pentru grija, pentru invatatura primita. Nu as vrea ca baiatul meu sa fie nerecunoscator pentru stradania depusa de profesorii sai zi de zi. Atata vreme cat un copil stie de mic ca i se cuvine un cadou de ziua lui, trebuie sa invete deasemenea ca un mic dar bucura sufletul unui profesor, al unei bunici sau al unui prieten, atunci cand il oferi cu sinceritate si caldura.

Iar pentru cheltuielile parintilor se aplica o cunoscuta reclama la un card de credit:
Buchet de flori - 15 lei
Carte - 25 lei
Felicitare - 10 lei
Bucuria de a primi o diploma - nepretuita!


7 comentarii:

Doina spunea...

Ai perfecta dreptate! Daca ajungi sa te realizezi in viata, meritul cel mai mare este al acelor profesori care au stiut sa te faca sa-ti doresti sa cunosti cat mai multe in viata si sa acumulezi cat mai usor cunostintele care ei le considera utile. Dar trebuie sa recunoastem ca exista si profesori care reusesc sa te traumatizeze pentru toata viata. Dar marea majoritate merita tot respectul nostru!
Iti multumesc foarte mult pentru incurajari! Ai fost prima care m-a sustinut si m-a ajutat sa merg mai departe.

Quilt Online spunea...

Ii doresc baiatului tau vacanta cat mai lunga si plina de activitati placute iar tie o binemeritata vacanta scolara.. si eu eram activa alaturi de fiica mea an de an si stiu cum este sa iei vacanta,Ortansa

irina spunea...

Ar fi o frumoasa intiativa Teacher Appreciation Day...Pana atunci insa, mie mi se pare normal sa ne educam copiii in iubire de dascali si sa-i invatam sa aprecieze munca acestora...

Le Petit Patch de Smaranda spunea...

îmi aduc aminte cu nostalgie de ultima zi de scoala când eram eleva si apoi când eram învatatoare!
Zi frumoasa si plina de flori!
Smaranda

Alexandra spunea...

@everybody: Multumesc pentru comentarii!
Eu stiu mai multe povesti cu profesori minunati decat cu zbiri care ne-au terorizat in tinerete. Si le sunt recunoscatoare celor care acum il ajuta pe Tedi. Suntinerea cuiva inseamna foarte mult, dupa cum spune si Doina.
Florile ultimei zile de scoala erau gladiolele, nu, Smaranda? Acum sunt mai mult trandafiri si crizanteme.
Vacanta placuta si voua.

Ela spunea...

Si profesorii sunt oameni si au nevoie de dovezi de respect si pretuire!Iar pentru un viitor mai frumos trebuie sa-i invatam pe copii sa-si arate aprecierea si ca un gest mic inseamna enorm uneori!
Ela

Anonim spunea...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Trimiteți un comentariu